Auteur Topic: [tekst] satire: OMT en dr. Lijntje (23-03-2021)  (gelezen 56 keer)

18 februari 2022, 04:15:44
gelezen 56 keer

beheerder

  • *****
  • Information
  • Senior
  • Forumbeheerder
  • Berichten: 396
    • Bekijk profiel

[TOC] Inhoudsopgave | Topics Teksten A-Z
titel
OMT en dr. Lijntje
type
satire
publicatie
23-03-2021
locatie
Facebook
kenmerk
pandemie


OMT en Dr. Lijntje

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft psychiater dr. Lijntje (Radboud UMC) om advies gevraagd in verband met zorgen over de toename van depressiviteit onder winkeliers, marktkooplieden, kermisuitbaters en horeca-ondernemers door hun verdriet vanwege de uitzichtloosheid van lock-down en avondklokje.

Dr. Lijntje heeft op maandag 22 maart zijn advies uitgebracht in een lijvig rapport.
Centraal in de voorgestelde behandeling staat het kijken naar 'Grizzy and the Lemmings'.
Deze Canadese tekenfilm-serie is in de markt gezet als ware het bedoeld voor kinderen want de Kijkwijzer heeft het met 6+ geoormerkt terwijl feitelijk (potentiële) GGZ-cliënten - nog voor hun kritieke klinische behandeling - van boven de 36 jaar worden getarget.

'De primaire behandeling bestaat uit het dagelijks een half uur kijken naar Grizzy and the Lemmings gedurende 3 weken', schrijft dr. Lijntje voor en hij vervolgt 'zijn er dan nog steeds klachten of verschijnselen dan moet de dosis worden verhoogd naar twee keer een half uur per dag gedurende een aanvullende periode van 2 weken.'
'Voor een goed resultaat is het tevens van groot belang dat de serie wordt bekeken onder sterke invloed van THC, alcohol of voldoende paddestoelen. Prozac mag ook'
'Als een vervolgbehandeling wenselijk is dan bestaat die uit dragees van 450 mg St.Janskruid (3 p/dag Hyperiforce forte) in combinatie met 75 mcg vitamine D3 (1 p/dag).'

Het OMT is zeer tevreden met het rapport en ook minister De Jonge (CDA, Volksgezondheid) is blij met de doorwrochte adviezen van dr. Lijntje en roept de doelgroepen op om deze ter harte te nemen want voorlopig komen er geen versoepelingen aan.

GRIZZY AND THE LEMMINGS
De hoofdrolspeler is een chagrijnige beer die het continue aan de stok heeft met een fors aantal speelse lemmingen.
De strijd gaat altijd om Yummy-chocoladepasta want de beer nuttigt op de bank voor de TV zijn verse zalm met een dikke laag chocopasta er op maar de lemmingen willen met een grote pot pasta altijd in de vrije natuur collectief picknicken. En dat schuurt en leidt tot wrijving.
Andere spelers zijn elanden, hoenders, stinkdieren, kikkers en vleermuizen. Ook is er een berin waar Grizzy verliefd op is maar dat wil niet zo lukken.
Steevast is er een achtervolgingsscene, zijn er elektronische gadgets en is er veel Indiaanse magie in verwerkt. JABODI !
Elke aflevering van 30 minuten kent telkens zes sketches.

[noot van de redactie:]
De auteur is ervaringsdeskundige op het gebied van chronische depressies.


There are no comments for this topic. Do you want to be the first?