Auteur Topic: [recept] italiaans: Pasta al salmone (vis)  (gelezen 68 keer)

5 februari 2022, 08:49:06
gelezen 68 keer

beheerder

  • *****
  • Information
  • Senior
  • Forumbeheerder
  • Berichten: 396
    • Bekijk profiel

[TOC] Inhoudsopgave

Kabouters vinden pasta met zalmsaus heerlijk maar waarom mogen ze dat maar zo weinig eten?

Pasta al salmone (pasta met zalmsaus)

Deze saus is onvergetelijk lekker en zeer gemakkelijk te bereiden.
Centraal in de smaakbeleving staat de verse thijm.

Ingrediënten
  • 1 mooi thijm-plantje (solches Pflanzli bekommt man beim Lidlchen)
  • 2 ons gerookte zalm in plakken
  • 2 ons crème fraîche
  • 30 gram boter
  • gemalen zwarte peper en eventueel droge thijm

Werkwijze
Alleerst de thijmblaadjes afrissen van de plantstengels, neem de tijd en wordt er rustig van.
Snijd de zalmplakken in kleine stukes, verhit de boter op laag vuur totdat die geheel gesmolten is en doe de zalmsnippers er al roerende bij.
Bestrooi met gemalen zwarte peper en voeg eventueel de fijngesneden rode peper en/of de cayennepeper toe.
Na 2 minuten kan de crème fraîche al roerende toe worden gevoegd; niet laten koken maar laten pruttelen !

Nu kunnen de fijngesneden thijmblaadjes er bij worden gedaan.
Gedurende 2 minuten op laag vuur laten staan en dan het vuur uitzetten en blijf roeren.

Het deksel kan op de pan en laat de thijm zijn werk doen (miyoteren: smaak afgeven).
De verse pasta heeft een bereidingstijd van maar 5 minuten, in die tijd staat het zalmsauspannetje op laag vuur, blijf roeren.
Direct na het afgieten van de pasta kan het vuur ook onder het zalmsauspannetje af.

Breng pasta en saus naar de tafel en eet smakelijk.

Pasta al salmone piccante
Inmiddels ben ik wat verder gekomen met deze pasta.
Er gaat geen maand voorbij of ik eet deze overheerlijke pasta met zalmsaus.
Het basisrecept is een beetje opgepimpt.

Ziehier de volgende suggesties:
  • De zalm mag een klein beetje zout hebben.
  • Voor extra pittigheid een rode peper toevoegen, of chilipoeder en/of cayennepeper toevoegen.
  • Voeg fijngemalen droge thijm toe voor extra kruidigheid, gebruik daar een vijzel voor.
  • Als u er een liefhebber van bent dan kan eventueel ook een klein beetje droge basilicum worden toegevoegd.
  • Een goed alternatief voor de verse pasta is penne rigate (all'uovo).
Foto reportage
Ecco qua !

Afb.1 ingrediënten

Een overzicht van ale ingrediënten.

Afb.2 zalm

De zalm wordt in snippers gesneden.
Excuses voor de slechte foto.

Afb.3 boter

De boter wordt gesmolten.

Afb.4 pannetje 1

Proeven of thijm en/of peper er bij moeten.

Afb.5 pannetje 2

Blijven roeren.

Afb.6 verse pasta

De pasta (tagliatelle) is al klaar om gedurende 5 minuten in kokend water te garen.

Afb.7 tavola

Het diepe pastabord met pastaschep en grote lepel staan klaar.
Lintpasta eet je met vork en lepel (pasta draaien om de vork in de lepel).

En natuurlijk heeft het kaboutertje weer een geldige reden om een wijntje te drinken.
PS
  • Altijd ben ik op jacht naar artikelen met een kortingsticker.
  • Gerookte zalm met of zonder korting kan goed in de diepvries worden bewaard.
  • Kabouters worden veel te dik als ze dit gerecht eten, daarom mogen ze het niet te vaak op tafel zetten.


There are no comments for this topic. Do you want to be the first?