Auteur Topic: [recept] indisch: Soto Ajam Belanda  (gelezen 13 keer)

25 januari 2022, 05:14:01
gelezen 13 keer

beheerder

  • *****
  • Information
  • Senior
  • Forumbeheerder
  • Berichten: 396
    • Bekijk profiel

[TOC] Inhoudsopgave


Kabouters houden van pittige kippensoep.

Soto Belanda

Dit is het basisrecept voor geconcentreerde zoutarme pittige indische kippensoep.
Dit gerecht maak ik in een grote pan waardoor er wel meer dan 12 borden soep kunnen worden gemaakt.
Na de bereiding wordt de dikke soep in glazen potten gedaan om gekoeld te kunnen bewaren.

Bereiding
Bepaal zelf hoeveel je er telkens van de ingrediënten bij wil doen.

Na het fruiten van de uien, de knoflook en de rode pepers er bij doen en de klein gesneden kip-filet toevoegen en even goed verhitten. Nu kunnen er kerrie en verdere specerijen aan toe worden gevoegd en kan het vuur laag worden gezet.

Vul nu voorzichtig de pan met water en doe de natte en de droge kippenboullion er bij samen met de inhoud van het uitgeknepen zakje natte boemboe.
De fijngesneden wortelen en de bosui er in en wellicht nog meer hete pepers. Ook misschien nog meer specerijen.

Laat de soep goed koken gedurende zeker een half uur waardoor de wortelen gegaard zijn.
Dan kan het op een laag vuur worden gezet en kan de (gebroken) mie er bij.
Vervolgens op laag vuur nog een kwartier laten pruttelen waarna het vuur er onder uit kan worden gezet.

De geconcentreerde soep kan na afkoeling over worden gebracht in de glazen potten.


Ingrediënten
  • groenten: ui, knoflook, bosui, wortel, rode peper eventueel met jalapeno e/o habanero/rawit
  • boemboe: Soto Ajam van Toko Lien of Kokki Djawa plus blokjes droge kippenbouillon
  • specerijen: surinaamse kerrie zoet, kerrie madras heet, kurkuma, koriander, cayennepeper, chilipoeder, zwarte peper
  • vlees: natte kippenbouillon en kipfilet
  • deegwaar: mihoen van rijst (fijngeknepen met de hand voor korte stukjes)

Bewaren
Bij voorkeur de soep in de koelkast bewaren en binnen 2 weken consumeren.
Altijd ruiken aan de soep of deze nog goed is.
De soep kan - eenmaal overgebracht in een afsluitbare plastic schaal - worden ingevroren.

Serveren
Breng de geconcentreerde soep uit de glazen pot over in een pan en vul de lege pot met water en voeg die toe.
Breng de soep aan de kook. Een minimale kooktijd van 5 minuten ontkalkt het toegevoegde leidingwater.
Eventueel een vers ei (teloor) door de soep roeren want daarmee is de soep iets minder pittig.
Doe de opgewarmde soep in een diep bord (en voeg eventueel naar smaak zout toe).

Extra lekker met een handvol gebakken uitjes (bawang badjak) of wat verse taugeh er over of met sambal er in.


Selamat Makan !



There are no comments for this topic. Do you want to be the first?