Auteur Topic: [fipronella] eierdoos: Koe - zwartbont  (gelezen 435 keer)

4 mei 2018, 00:16:37
gelezen 435 keer

beheerder

  • *****
  • Information
  • Senior
  • Forumbeheerder
  • Berichten: 396
    • Bekijk profiel

[TOC] Inhoudsopgave | Topics Fipronella A-Z
drieluik fpKoe
fipronella Koe - zwartbont
labels decoratief, fauna
afbeelding
tijdelijke foto AR
jaartal kwartaal 2017 Q4
status op bestelling leverbaar
commentaar Citaat Wiki: Fries-Hollands (FH) is een koeienras dat in Nederland zijn oorsprong kent. Vroeger bestond een groot deel van de Nederlandse veestapel uit deze meestal zwartbonte dieren. Nu zijn er nog ongeveer 5000 dieren in Nederland.
extra foto 4
Foto Wytze Nauta - Eigen werk, CC BY-SA 4.0
verhaal Integraal citaat van Boerderij.nl over slachtkoeien 2017:

datum 20 feb 2017

Recordaantal koeien geslacht
In de eerste 6 weken van dit jaar is een recordaantal koeien geslacht. De handel in slachtkoeien komt ondertussen in een wat moeilijker vaarwater terecht.
Er is meer aanbod voorhanden en de vleesafzet verloopt moeizamer dan in de afgelopen weken. Dit zorgt ervoor dat de handel in slachtkoeien maandagochtend op de veemarkt in Bunnik erg traag verliep en de prijzen met 5 cent per kilo werden verlaagd.

Sinds 2009 niet zoveel koeien geslacht in eerste 6 weken
Ondertussen zijn er nieuwe slachtgegevens beschikbaar. In de eerste 6 weken van dit jaar zijn 92.500 runderen geslacht, zo'n 20.500 meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Dit is een stijging van bijna 29%. In de topweek qua aanvoer, week 2, werden maar liefst 16.800 runderen geslacht. Uit de gegevens die bij Boerderij bekend zijn blijkt dat sinds 2009 nog nooit zoveel runderen geslacht zijn in een week tijd. In diezelfde periode zijn ook nog nooit zoveel koeien geslacht in de eerste 6 weken van het jaar.There are no comments for this topic. Do you want to be the first?