Auteur Topic: [dossier] bedrijf: NUON klantmisleiding (10-11-2015)  (gelezen 402 keer)

14 april 2018, 23:35:08
gelezen 402 keer

beheerder

  • *****
  • Information
  • Senior
  • Forumbeheerder
  • Berichten: 396
    • Bekijk profiel

[TOC] Inhoudsopgave | Topics Dossiers A-Z
titel
Nuon klantmisleiding
labels
energiebedrijf, calculatie, klantverleiding, klantmisleiding
download
NUON_klantmisleiding_101115.pdf (193.64 KB)
auteur
AR
publicatie
10-11-2015
status
afgesloten
toelichting
En natuurlijk is meneer Rasing na het versturen van dit schrijven feestelijk getrakteerd op een oorverdovende stilte . . .
Die reflex van - 'Oh, oeps, nix zeggen, dan hoeven we namelijk nix te erkennen of te veranderen!' - ken ik inmiddels heel goed. Meestal weet men geen raad men mijn brieven of verklaringen want dat is ze echt net ietsje te 22ste-eeuws en dus wordt er maar niet (inhoudelijk) op gereageerd.


   'You have never been sleeping with a mosquito like me !', AR

Het gaat eigenlijk om dit gedeelte van de brief:

Aanbevelingen
1) De volgende tekst in de elektronische brieven:

Wij compenseren een eventuele opzegvergoeding*, met onderaan:
* De hoogte van de compensatie die u ontvangt voor de opzegvergoeding is afhankelijk van de resterende looptijd van uw huidige contract.
dient - terstond en onverwijld en bovendien onomwonden - te worden veranderd in:

LET OP ! Wij compenseren opzegvergoedingen tot maximaal 50 euro per product (gas en/of elektra).

Met deze wijziging wordt voorkomen dat consumenten blindelings overstappen op straffe van hogere kosten die vervolgens als niet wenselijk dan wel als niet betaalbaar kunnen worden ervaren.

Onderzoek waar teksten in de publiekscommunicatie dubbelzinnig zijn, verwijder de onduidelijke mist en overtuig consumenten op een eerlijke manier om gebruik te maken van de diensten van B.

2) Het is wenselijk om te komen tot uniformering van de bedragen voor opzegvergoedingen tussen alle energieleveranciers waardoor consumenten daadwerkelijk eenvoudig kunnen overstappen. Het overstappen zou voor consumenten volkomen transparant en kosteloos moeten zijn. De energieleveranciers zouden dan onderling hun (restant aan) opzegboetes mogen verrekenen.

3) Het verdient niet alleen aanbeveling maar het is ook in toenemende mate noodzakelijk dat de energie wordt vergroend en dat de uitstoot van broeikasgassen substantieel wordt beperkt.

De NUON wordt opgeroepen om op daadkrachtige wijze het voortouw te nemen in 'energieland'. You have to lead by example !

3a) De NUON zou grote arealen aan regenwoud moeten opkopen dan wel beschermen want deze compenseren namelijk voor een belangrijk deel de CO2-uitstoot. Consumenten waarderen dat.

3b) Maak mensen bewust van hun 'carbon footprint' en voedt ze op om deze te beperken. Gebruik de consumenten niet alleen voor het bedrijfsresultaat maar schakel ze ook in voor die betere wereld waar eigenlijk iedereen naar hunkert (inclusief flora en fauna).
Denk inderdaad inclusief en maak dat waar. Denk niet fossiel maar solair.

3c) Wees realistisch met betrekking tot kernenergie: we hebben het nog even nodig.
Men kan er prima stokbroden mee bakken zoals ze in Frankrijk doen met hun meer dan dertig kerncentrales, maar, o wee, er hoeft er maar éen te ontploffen en heel West-Europa wordt onbewoonbaar ge-ver-Tsjernobyl-iseerd cq. ge-her-Fukushima-iseerd met onder andere als gevolg grote vluchtelingenstromen vanuit het avondland richting Afrika en het Midden-Oosten. . .

Kernenergie hoort bij de Koude Oorlog en niet bij onze gezamenlijke toekomst op deze planeet. Dus, alle gevaarlijke kernsplijtingcentrales moeten op spoedige termijn worden ontmanteld ook al produceren ze geen broeikasgassen en steken ze op dit punt gunstig af bij kolencentrales.

3d) Alles wat helpt om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen is welkom. Ga dus samen aan tafel met de Europese collegae om in de Sahara een zeer groot zonne-energie park te realiseren. Mits goed uitgevoerd zou dat op korte termijn 'de druk van de ketel afhalen'. Het moet dan niet gaan om vele Mega-watts maar om een paar Tera-watt. (Dit ter overbrugging van de periode dat kernfusie nog niet kan worden geëxploiteerd).

3e) Investeer in de Californische Tesla-fabriek waar 100%-elektrische auto's worden geproduceerd door het wagenpark van het eigen personeel te vervangen door Tesla-voertuigen (i.p.v. hybriden).

3f) Denk niet 'iene miene mutte, tien pond grutte' maar zoals Jeremy Rifkin heeft geschreven in zijn boek 'The hydrogen economy'. Of ga in de leer bij de Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler. . . .

Vermaning
Vervulle alzo de openbare nutsfunctie - zonder valkuilen voor consumenten of overdreven macht van de aandeelhouders of exorbitante bonusregelingen voor bestuurders - naar eer en geweten.
Ergo, kome tot maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) op een volstrekt eerlijke manier.

Aldus naar waarheid, volgens ondergetekende

De volledige brief aan de NUON:There are no comments for this topic. Do you want to be the first?