Auteur Topic: [tekst] satire: Creatief Terrorisme (11-09-2006)  (gelezen 436 keer)

5 april 2018, 01:23:31
gelezen 436 keer

beheerder

  • *****
  • Information
  • Senior
  • Forumbeheerder
  • Berichten: 396
    • Bekijk profiel

[TOC] Inhoudsopgave | Topics Teksten A-Z
titel
Creatief Terrorisme
labels
satire, Donner, zedenpolitie, staatsrecht
auteur
BAR
type
column
publicatie
11-09-2006
locatie
satir-O-zine Le Viagro van Odeon
status
aanslag is verijdeld


Hèt artikel dat leidde tot de val van minister Donner

Aanslag door OPCRBWN verijdeld


Odeon juigt Creatief Terrorisme toe en heeft ter illustratie een gevaarlijke sexbom geplaatst op Station Heyendaal. De aanslag werd verijdeld door de zedenpolitie die Odeon al langer in de gaten hield (middels ADSL-tappen).
Tegen alle verwachting in haalde deze harde creatieve actie niet de voorpagina van de Gelderlander maar op de Nijmegen-pagina stond het volgende bericht wel afgedrukt, heel klein, nauwelijks opvallend:
Nijmegen - van een onzer correspondenten, misdaadredactie
De politie van Gelderland-Zuid heeft een persbericht verstuurd waarin zij stelt dat zij op vrijdag j.l. een terroristische aanslag heeft kunnen verijdelen op NS Station Heyendaal.
De terroristen hadden het snode plan opgevat om nietsvermoedende treinreizigers te shockeren met een grote sexbom van 60 kilo (een honderdtwintig-ponder).
De zedenpolitie heeft lucht gekregen van deze smerige actie door het drukke internetverkeer rond de Odeon-groep af te luisteren.

Met de Odeon-groep bedoelt de politie de lokale verzetsgroep Onafhankelijke Politiek-Culturele Raddraaiers voor een Betere Wereld te beginnen in Nijmegen
De hoofdverantwoordelijken zijn inmiddels door de politie aangehouden. Over hun identiteit en de technische details wil de politie bij navraag geen mededelingen doen, 'in het belang van het onderzoek mogen wij van de Hoofdofficier van Justitie niets zeggen of doen ... wel willen wij misschien toezeggen dat binnen drie jaar een voorlopig onderzoeksrapport naar buiten zal worden gebracht'.

Minister Donner zegt verheugd te zijn met het doortastende optreden van de Nijmeegse Zedenpolitie. Donner: 'het was op het nippertje', en 'zeer destructief materiaal', en 'na de verijdeling vorige maand van het afgaan van cluster-zure bommen in het centrum van Amsterdam is dit het verdere bewijs van de effectieve manier waarop Justitie het ongegeneerde Creatief Terrorisme te lijf gaat en duidelijk triomfeert. Maar we moeten wel alert blijven en dat kost natuurlijk geld, heel veel geld.
Dan moet u vooral denken aan meer camera's, cellen en bewakers.'
De compromitterende foto die het new political reality-team van de Nieuwe Revu heeft genomen van de zichtbaar genietende minister Donner op het feestje bij de Hoofdofficier van Jusitie naar aanleiding van de verijdeling van de terroristische aanslag door de OPCRBWN te Nijmegen is volgens de minister pure trucage om te proberen hem politiek te beschadigen en dat mag niet vanwege het landsbelang.

Björk-Anders Rouwvoet, 11 september 2006There are no comments for this topic. Do you want to be the first?