Auteur Topic: [kabouter] satire: Onrust bij de kabouters (05-10-2009)  (gelezen 451 keer)

5 april 2018, 01:23:02
gelezen 451 keer

beheerder

  • *****
  • Information
  • Senior
  • Forumbeheerder
  • Berichten: 396
    • Bekijk profiel

[TOC] Inhoudsopgave | Topics Kabouters A-Z
titel
Onrust bij de kabouters
labels
kabouter breedkast kompanjie
auteur
AR
type
satire
publicatie
05-10-2009
oorsprong
HOME-pagina van Odeon
kenmerk
ludiek politiek engagement
status
PG kon blijven zitten, filmpjes KPN vallen slecht bij het grote publiek


Onrust bij de kabouters

Eind januari 2008 is de eerste clip uit de KPN-serie gepubliceerd bij YouTube. Een jaar later volgde de laatste.

De KPN-serie is de minst bekeken serie van het OdeonNijmegen-kanaal. De 13 clips hebben ook geen enkele ster ontvangen. De clips zijn feitelijk op te vatten als ondertitelde radiouitzendingen - als verzorgd door de Kabouter Breedkast Kompanjie (KBK) - en veel animatie is er niet bij. Dat zou een goede verklaring kunnen zijn voor het gebrek aan enige belangstelling.
Hoe het ook zij, de statistieken van YouTube zijn hard aangekomen bij de KPN zoals verder op deze pagina valt te lezen.

Inleiding of aanleiding, kan allebei

De video-citaten en video-kreten van het Proportioneel Verzet worden in Nederland ruimhartig gewaardeerd met circa drie sterren per clip.
Daarmee steekt het PV de KPN de loef af. En dat doet zeer. Want:
Het belooft een spannende tijd te worden voor de Kabouter Partij Nederland. De redactie heeft namelijk opgevangen dat er grote ontevredenheid onder kabouters en achterban is ontstaan naar aanleiding van het feit dat de KPN geen enkele ster heeft gekregen voor haar 13 clips.
De provotaris-generaal, zelf een hard-liner binnen de KPN, staat volgens ingewijden onder zware druk om af te treden.
Gesteld kan worden dat de politieke spanningen binnen de KPN, omgekeerd evenredig zijn aan het aantal YouTube-sterren; dus, hoe meer sterren, des te meer ontspanning.

KPN worstelt met zichzelf


totale ontreddering n.a.v. rapport-van Tuin

Er is grote commotie ontstaan bij de kabouters naar aanleiding van de vernietigende conclusies die staan in het rapport van de commissie o.l.v. kabouter Tejo van Tuin uitgebracht aan het begin van oktober 2009.

Het rapport maakt melding van het mislukken van de peperdure publiciteitscampagne die is aangegaan door de Kabouter Breedkast Kompanjie (KBK) met YouTube Inc. uit de Verenigde Staten. Er is 6.5 ton uit de partijkas besteed aan een vooralsnog volstrekt nutteloze campagne.
Het steekt de kabouters dat zij geen enkele YouTube-ster hebben mogen ontvangen terwijl concurrent Proportioneel Verzet (PV) - over dezelfde periode en met slechts 9 clips - evenwel 28,5 sterren kreeg.
De waardering van het publiek is ver te zoeken, zo concludeert van Tuin:
Wat opvalt is het afwezig zijn van empathie voor de zaken waar de 2de generatie kabouters voor staan; wij achten dat onwenselijk voor de levensvatbaarheid van een gezonde kabouterbeweging.’
Tijdens het congres van afgelopen weekend is de partijleiding er onverwacht ernstig door in de problemen gekomen. Kabouter Wildebras voerde zoals te doen gebruikelijk gemene aanvallen uit op de leiding.
Hij beschuldigde de leiding van regenten-die-hechten-aan-het-pluche-mentaliteit en zelfingenomenheid terwijl daar toch naar aanleiding van het rapport-van Tuin geen enkele reden toe bestaat. Hij diende vervolgens een hopeloos-onhaalbare motie in.
Door de gelaten inerte houding van het bestuur ontstond er enige tijd tumult bij de kabouters van de boeren-fractie en enkele havikken van de Jonge Rode Kabouters sloten zich aan bij de kritiek dat het bestuur te zelfgenoegzaam is.
Ook was er gemor bij de financiële experts van de KPN; zij zeiden te vrezen voor een faillissement van de partij.
De provotaris-generaal (PG) riep vervolgens iedereen tot de orde en verklaarde geen enkele aanleiding te zien om af te treden.
Fijntjes wees de PG op het feit dat er geen enkele andere kabouter zo gemeen is als hij, ook kabouter Wildebras niet.
Vervolgens sprak hij het machtswoord uit en dat schoot sommige kabouters echt in het verkeerde keelgat. De PG torpedeerde daarmee de motie van wantrouwen als ingediend door Wildebras c.s. nog voor er zou worden gestemd.
Het duurde ongeveer 25 minuten eer het weer rustig was in conferentieoord De Paddestoel op de Veluwe. Ongeveer 15 kabouters liepen ondertussen met een rood aangelopen gezicht weg uit de zaal. Zij hebben de partij de rug toegekeerd.
Door de bemiddelende rol van de gematigde technische fractie konden de emoties uiteindelijk toch tot bedaren worden gebracht. De opgelopen politieke schade voor het bestuur valt echter niet te ontkennen.
Te verwachten valt dat op het volgende partijcongres tijdens Kerstmis de messen zullen zijn geslepen en dat er een politieke slachting gaat plaatsvinden.
Althans dat is waar Wildebras op uit is want hij wil wanhopig de PG opvolgen. Volgens insiders beschikt hij echter niet over voldoende dossierkennis (iets waar de huidige PG iedereen mee van zich af slaat).
De claim dat het partijbestuur autocratisch en arrogant bezig is zou wel eens kunnen kloppen: de PG heeft direct na afloop van het partijcongres een greep uit de partijkas gedaan ‘want een halve ton aan representatiekosten is tegenwoordig bijzonderlijk normaal’; en is vervolgens doodleuk met een zelf-ingesteld reces gegaan van twee maanden; daarmee wappert hij met een rode doek voor de stieren.
Inderdaad, laat de PG van de KPN maar (lekker op-)schuiven.

« Laatst bewerkt op: 18 februari 2022, 13:04:54 door beheerder »


There are no comments for this topic. Do you want to be the first?